ua en ru

В Україні залишаються неідентифікованими понад 300 загиблих на Донбасі військових

В Україні залишаються неідентифікованими понад 300 загиблих на Донбасі військових Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Станом на квітень ДНК-експертиза ідентифікувала особистості 554 загиблих військових

Станом на сьогодні понад 300 загиблих на Донбасі українських військових залишаються неідентифікованими. Про це у Facebook повідомила нардеп від "Блоку Петра Порошенка", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Зокрема, Богомолець зазначила, що на початок квітня 2018 за результатами експертиз ДНК встановлено особи 554 загиблих на Донбасі військових.

"Неідентифікованими залишаються ще 307 загиблих, чиї профілі зберігаються в базі (базі даних ДНК-карт Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, - ред.)", - повідомила вона.

Нардеп також закликала родичів зниклих безвісти на Донбасі здати аналізи ДНК, звернувшись до місцевих обласних управлінь Національної поліції.

"Зразки ДНК можуть здати і особи, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях, та громадяни інших держав, які розшукують своїх родичів", - додала Богомолець.

В Україні ідентифіковано за ДНК вже 554 загиблих воїна АТО Станом на початок квітня 2018 року за результатами...

Опубліковано Ольгою Богомолець 3 травня 2018 р.

Нагадаємо, в минулому році ООН повідомляла, що за час конфлікту на Донбасі безвісти зникли до 1,3 тисячі осіб.