ua en ru

В Україні залишилося п'ять військових складів масштабу Калинівки та Балаклеї, - нардеп

В Україні залишилося п'ять військових складів масштабу Калинівки та Балаклеї, - нардеп Фото: вибухи в Калинівці (УНІАН)

Не менше 30 тисяч тонн боєприпасів в Калинівці злетіло в повітря, заявив нардеп Геращенко

В Україні залишилося п'ять військових складів масштабу Калинівки та Балаклеї. Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"В Україні залишилося п'ять складів такого масштабу як Калинівка та Балаклія. Якщо вони будуть знищені в результаті диверсій або недбалості, або природних умов - нам нічим буде захищатися від Російської Федерації", - вважає Геращенко.

Він зазначив, що на складах в Калинівці знаходилося на збереженні 82 тисячі тонн боєприпасів.

"На сьогодні ми розуміємо, що не менше 30 тисяч тонн злетіло в повітря", - сказав Геращенко.

Нардеп підкреслив, що за останні два роки це вже четвертий вибух на військових складах.

"Спочатку було Сватове, загинуло чотири людини - висновків не було зроблено Генеральним штабом. Потім був величезний вибух одного з найбільших складів в Балаклії, загинули люди, був знищений цей склад на 98 відсотків - там було близько 80 тисяч тонн боєприпасів. Два тижні тому був підірваний склад техніки і озброєнь під Маріуполем у місті Новоянисоль. І, нарешті, Калинівка", - заявив політик.

Нагадаємо, пожежа на складі боєприпасів Міністерства оборони України відбулася ввечері 26 вересня. Збитки від неї оцінюються в близько 800 млн доларів. У ГСЧС повідомляли про двох постраждалих.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов поклав відповідальність за пожежу, зокрема, на начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка.