ua en ru

В Україні оприлюднені зміни до порядку встановлення роздрібних цін на газ для населення, - НКРЕКП

В Україні оприлюднені зміни до порядку встановлення роздрібних цін на газ для населення, - НКРЕКП Фото: НКРЕКП

Новий механізм передбачає диференціацію при формуванні цін

Зміни до порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення, затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, від 16 квітня 2015 р. №1249, сьогодні офіційно оприлюднено в "Офіційному віснику України", повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Зміни були прийняті у зв'язку з визначенням нових критеріїв механізму формування, розрахунку роздрібних цін на природний газ для населення і їх застосування, а також з метою приведення до норм чинного законодавства порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення, затвердженого постановою НКРЕ від 31 березня 2011 м №466.

Ці нововведення встановлюють механізм формування роздрібних цін на природний газ для потреб населення, що передбачає диференціацію таких цін залежно від обсягу споживання природного газу населенням та/або видів (напрямів) його використання.

"Разом з тим, зазначені зміни виключають норму порядку щодо обов'язкового скріплення печаткою документів, необхідних комісії зі встановлення роздрібних цін на природний газ, оскільки законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу" внесено зміни до законодавчих актів про необов'язковість наявності печатки у юридичної особи", - йдеться в повідомленні.

Постанову №1249 зареєстровано в Міністерстві юстиції 7 травня 2015 р. за №507/26952.

Нагадаємо, наприкінці травня робоча група Верховної Ради, яка була створена для розслідування обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги для населення, виявила непрозорість у формуванні ціни.