ua en ru

Робоча група Ради з тарифами виявила непрозорість їх формування, - звіт

Робоча група Ради з тарифами виявила непрозорість їх формування, - звіт

Робоча група вважає за необхідне переглянути тарифи

Робоча група Верховної Ради України, яка була створена для розслідування обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги для населення, виявила непрозорість у формуванні ціни, передає "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на звіт робочої групи.

"У відповідності з наведеними вище обставинами, інформація про необхідність використання обсягів імпортованого газу для потреб населення не має підтвердження, в зв'язку з змінами даних із закачування і відбору газу державного видобутку в актах та причин прийняття таких рішень, невідповідністю даних щодо залишків у підземних сховищах НАК "Нафтогаз України" і даних балансу надходження/розподілу обсягів природного газу в Україні за 2013, 2014 і 2015 роки. Тому її не можна вважати достовірною, вона підлягає більш детальному аналізу і перевірці", - йдеться у звіті.

У звіті зазначено, що інформація про виробничі показники формування тарифів така, що дає підстави вважати її недостовірною.

У зв'язку з цим робоча група вважає, що необхідно переглянути роздрібні ціни на природний газ, що використовується для потреб населення.

Також, на думку робочої групи, встановлення тарифів на енергоносії і комунальні послуги відбулося без належного обґрунтування, а відповідно вимагають проведення додаткових розрахунків для їх коригування.

Нагадаємо, Рада коаліції ухвалила рішення про можливість зміни ставок тарифів ЖКГ.

За матеріалами: "Дзеркало тижня. Україна"