ua en ru

В Україні необхідно будувати сміттєпереробні заводи, проблеми зі сміттям не тільки у Львові, - Рабинович

В Україні необхідно будувати сміттєпереробні заводи, проблеми зі сміттям не тільки у Львові, - Рабинович Фото: Вадим Рабінович

Нардеп зазначив, що сьогодні великі сміттєпереробні заводи будують безкоштовно за наявності гарантії регулярних поставок сміття

В Україні необхідно будувати сміттєпереробні заводи, бо проблеми зі сміттям є не тільки у Львові. Про це в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Слоганом "Самопомочі" під час виборів було "Візьми і зроби". Так зробіть вже цей завод. Я не хочу бути мером Львова, нехай там буде Садовий. Він дуже симпатична мені людина. Але запросіть мене - я вам запрошу 20 компаній, які поставлять вам безкоштовно, щоб ви знали, цей завод", - сказав народний депутат.

Він додав, що сьогодні великі сміттєпереробні заводи будують безкоштовно за наявності гарантії регулярних поставок сміття протягом наступних 10-15 років. "Єдине що всі сміттєві підприємства кажуть, що з них вимагають внесок, - внеску не буде. По внеску, вибачте, без мене", - додав Рабінович.

Він підкреслив, що в Україні багато проблем із сміттям. "А взагалі зі сміттям сьогодні розбиратися все одно доведеться не тільки там. У нас є багато проблем зі сміттям: звалища, спалювання та утилізація - нічого іншого немає. До утилізації ми не доросли, тому, звичайно, з цим треба боротися", - зазначив парламентарій.

Рабінович також прокоментував заяву генпрокурора щодо можливих підозр на адресу львівського градоначальника.

"Я б на місці Садового, повторюся, будував переробний завод, а менше звертав би увагу на політичні моменти. А що стосується заяви Луценка, ви грали в політику, ви знали, чим це кінчається. У нашій країні бути керівником великої політичної партії, яка протистоїть курсу влади, небезпечно, інакше треба йти на пенсію", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що міський голова Львова Андрій Садовий повинен понести відповідальність за смерть борців з вогнем на львівському сміттєзвалищі.