ua en ru

Україні потрібен свій "план Маршала", - Коновалюк

Кандидат на пост Президента України Валерій Коновалюк продовжує робочий візит у Вашингтон. Про це повідомляє прес-служба політика.

"Україні потрібен свій "план Маршала", щоб повноцінно розвиватися та проводити політику на основі національних інтересів", - заявив на зустрічі з американськими конгресменами Коновалюк.

Політик також зазначив, що "російські обійми дуже сильні. І не хочеться, щоб в них задушили Україну".

Американські конгресмени висловили підтримку Україні на шляху становлення "по-справжньому" суверенною державою. "Головне, щоб вибори відбулися. Чесно і прозоро. У Києві повинна бути легітимна влада", - заявив конгресмен Люк Мессер і зазначив, що "завдяки вам я змінив погляди на ситуацію в Україні".

Кандидат у Президенти України на всіх зустрічах підкреслював необхідність збереження територіальної цілісності країни. "З України не можна робити нові НДР і ФРН", - переконаний політик.

З сенатором Саксбі Чамблиссом сторони обговорили питання безпеки і оборони, а також реформування української армії.

Коновалюк закликав лідерів США та Росії особисто зустрітися і напередодні Дня Перемоги згадати спільні зусилля Вашингтона і Москви у боротьбі з фашизмом.

"Нові санкції не дадуть результату, а лише спровокують нову фінансову кризу. І Україна від цього може постраждати більше за всіх", - попереджає політик.

Візит Коновалюка у США триває. Заплановано ще ряд зустрічей з конгресменами, а також обговорення шляхів виходу з українського кризи в Європейському інституті у Вашингтоні.