ua en ru

Україні незрозуміла пасивність ЄС щодо реверсних поставок газу через Словаччину, - Азаров

Україні незрозуміла пасивна позиція Європейського Союзу в питанні налагодження реверсних поставок газу через територію Словаччини до України. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з комісаром Євросоюзу з питань енергетики Ґюнтером Оттінгером, передає радіо "Свобода".

"Нам складно зрозуміти, чому так важко йдуть переговори із Словаччиною, таким же, як і ми, членом Європейського енергетичного співтовариства", - сказав Азаров.

Він зазначив, що Словаччина є сусідом України і членом Європейського Союзу, і невирішеність питання про поставки газу ускладнює позиції України в газових переговорах з Російською Федерацією.

"Невирішеність цього питання (поставок газу) до сьогодні змушує порушувати питання про політику Європейського Союзу. Зрозуміло, що будь-яка затримка в цьому питанні ускладнює наші переговорні позиції з Росією. Постає запитання - це політика Словаччини, політика Росії чи політика Європейського Союзу?", - сказав Азаров.

Відзначимо, Україна на даний момент веде переговори про реверсні поставки газу в Україну через Словаччину. Однак, як зазначають у Міненерговугілля України, Словаччина не може робити в Україну реверсні поставки газу без згоди "Газпрому".