ua en ru

В Україні через негоду знеструмлено майже 150 населених пунктів, - ДСНС

В Україні через негоду знеструмлено майже 150 населених пунктів, - ДСНС Фото: блискавка (Pixabаy)

Залишаються знеструмленими Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська, Львівська області

В Україні, станом на 26 липня 2017 року, знеструмлено 147 населених пунктів у 4 областях. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"25 липня внаслідок ускладнення погодних умов, через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 147 населених пунктів у 4 областях, а саме: Тернопільська - 59 н. п., Хмельницька 36 н. п., Закарпатська - 27 н. п., Львівська - 25 н. п.", - йдеться в повідомленні.

Так, підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 2 тис. 82 виїзду. В результаті вжитих заходів врятовано 2 людини, 60 будівель та 9 одиниць автотракторної техніки.

Повідомляється, що до робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Так, на території Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей в результаті ускладнення погодних умов, за попередніми даними, сталося повалення 68 дерев, частково пошкоджена 71 покрівля житлових будинків і одна загальноосвітньої школи.

До ліквідації наслідків негоди від ДСНС було залучено 183 челевеком особового складу та 36 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окремих регіонах України 26 липня 2017 року очікуються град і шквали, в західній частині місцями сильні дощі.