ua en ru

Україні необхідно закупити ліцензії стратегічних вакцин у закордонних компаній, - експерт

Україні необхідно закупити ліцензії стратегічних вакцин у закордонних компаній. Про це сьогодні на круглому столі щодо проведення профілактичних щеплень за участі прем'єр-міністра Миколи Азарова повідомив директор державної наукової установи "Державний центр інноваційних біотехнологій" Олександр Гриневич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ідеально було б, якби держава мала власний завод по виробництву стратегічних вакцин. На жаль, це дуже серйозне і складне завдання, але це питання треба вирішити, бо наявність вакцин - це безпека держави і від цього залежить здоров'я нації... Більш короткий шлях вирішення - це якщо держава закупить ліцензії найбільш необхідних вакцин у зарубіжних компаніях і зможе розмістити це виробництво на тих заводах, які існують в Україні", - вважає Гриневич.

За його словами, процес виробництва вакцин надзвичайно складний і дорогий. "Водночас, треба закуповувати ліцензії у тих компаній, які вже випустили сотні мільйонів доз вакцин і можна бути впевненими в їх безпечності", - додав експерт.

Зазначимо, раніше Микола Азаров заявив, що в Україні необхідно удосконалювати процес вакцинації і організувати власне виробництво вакцин.

Читайте також: ГПУ перевіряє український ринок вакцин, - Азаров