ua en ru

В Україні необхідно провести референдум про внутрішню і зовнішню політику, - Рабінович

В Україні необхідно провести референдум про внутрішню і зовнішню політику, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович вважає, що Україні потрібен новий "договір суспільства з державою"

В Україні необхідно провести референдум про державну зовнішню і внутрішню політику. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"Нам потрібен невеликий перехідний період. Нам потрібна нова Конституція, тому що правила інші вже, потрібен новий договір суспільства з державою. Інакше кажучи, нам потрібен референдум про державну зовнішню і внутрішню політику", – заявив політик.

Він також підкреслив, що Україні необхідно об'єднання, а значить, "потрібно об'єднувати лідерів, яким довіряють люди".

"В Україні люди думають по-різному, але ми – одна велика сім'я. Я дійсно вважаю, що країні потрібно об'єднання. Нам потрібно переступити через себе і зшивати країну так, щоб в одному човні сиділи різні люди. Ось тоді це буде дійсно демократія. Треба брати людей, яким довіряє місто, область, і намагатися їх збивати в одну купу. Нам не треба розповідати, хто хороший, хто ні – треба поміняти правила гри і почати їх контролювати", – підкреслив Рабінович.

При цьому він упевнений, що для того, щоб побудувати Україну, головне зараз "не тасувати колоду політиків", а змінити самі підходи до політики та економіки.

"Приходьте, сідайте, давайте будувати Україну – з Харкова, Одеси, Полтави, Львова, Рівного, Ужгорода. Тоді це буде один човен. Нам треба сьогодні не людей в першу чергу поміняти – нам потрібно змінити підходи до економіки, політики, і просто добре налаштувати контролюючу систему", – резюмував Рабінович.