ua en ru

Україні не вистачає експертів в туристичній і рекреаційній сфері, - учасники туристичного форуму

Україні не вистачає експертів в туристичній і рекреаційній сфері - такий висновок був зроблений на форумі представників адміністрацій курортних міст "Гостинне місто", який проходив на курорті Palmira Palace(Ялта) 28-30 жовтня.

Поширення найкращого національного і світового досвіду розвитку туристичних міст, вдосконалення інструментарію місцевого економічного розвитку у галузі туризму, розгортання активної співпраці між окремими містами України в туристичній сфері, формування ефективних механізмів співпраці з міжнародними організаціями і партнерство з туристичним бізнесом - рішення цих завдань стояли перед учасниками форуму "Гостинне місто".
На форумі в Palmira Palace учасники представили місцеві ініціативи і інвестиційні проекти у сфері туризму, обговорили формати створення загальнонаціональних проектів, направлені на популяризацію туристичного потенціалу міст України.
Круглий стіл, який проходив в рамках форуму, виявив серйозний недолік експертів в туристичній і рекреаційній сфері, їх роз'єднаність і відсутність координації. В результаті керівники регіонів і інвестори, які зацікавлені в розвитку внутрішнього туризму, не мають можливості знаходити правильні і ефективні рішення.
"Туріндустрія сьогодні представлена не лише сферою розваг і відпочинку, але і курортною медициною. Це заставляє нас практично з нуля створювати способи презентацій кращих пропозицій по відновленню здоров'я в Україні", - відзначив директор по маркетингу курорту PalmiraPalace, відомий експерт курортного і туристичного ринку, представник Європейської консалтингової групи FORTIS Олег Фесенко.
Олег Фесенко також підкреслив, що перед всіма фахівцями в області туризму стоїть завдання - скласти і запропонувати максимально коректний формат рейтингу, який би дав максимально об'єктивну картину що відбувається на туристичному ринку України