ua en ru

Україні не загрожує зупинка притоку іноземних інвестицій, - експерт

У світлі останніх подій, країні не загрожує раптова зупинка притоку прямих іноземних інвестицій. Про це в ході прес-конференції на тему "Sudden stop" ( раптова зупинка ) в економіці?" заявив економіст Віктор Лисицький.

Він пояснив, що термін "Sudden stop" слід розглядати не як зупинку економіки в цілому, а як зупинку притоку прямих іноземних інвестицій в країну.

"Чи можлива у нас раптова зупинка прямих іноземних інвестицій? Думаю, якщо виходити із сьогоднішньої політичної ситуації, то ні. Бо і європейський, і американський, і російський бізнес різною мірою, але зацікавлений у співпраці з нами. Що б там не було", - сказав Лисицький.

Він зазначив, що хоча елемент недовіри до нас присутній, однак явних причин для відмови співпраці з українським бізнесом немає.

"Я не бачу таких причин. При всьому тому, що відбувається зараз в Україні, заводи не зупинилися, машини зупинялися тільки через сильний снігопад . Ринки працюють. Економіка функціонує. Одні люди на ринку продають, інші купують. В магазинах черг немає. Абсолютно звичайна ситуація", - резюмував Лисицький.

Говорячи про загальну ситуацію в країні, економіст підкреслив, що підстав для того, щоб раптово привживати певних радикальних заходів по відношенню до інвестування в економіку нашої країни, немає.