ua en ru

НКРЕКУ має намір оснастити лічильниками тепла всі будинки до кінця року

НКРЕКУ має намір оснастити лічильниками тепла всі будинки до кінця року Фото: НКРЄКУ має намір збільшити оснащеність лічильниками тепла до максимального показника

У Тернополі оснащеність лічильниками тепла становить 1%

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) має намір збільшити оснащеність будинковими лічильниками тепла до максимального показника до 2017 року. Про це сьогодні в ході засідання уряду повідомив глава НКРЕКУ Дмитро Вовк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ставимо пріоритет до кінця цього року затвердити всім підприємствам, які звертаються до нас, збільшення оснащеності до 100%. У наступному році - вже не мати проблем з нормами", - сказав він.

За його словами, інвестиційні програми підприємств теплокомуненерго передбачають збільшення цього показника до 88%.

Вовк також зазначив, що найгірша ситуація по оснащеності будинковими лічильниками тепла - у Тернополі, де відповідний показник становить лише 1%.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів заявив про намір зобов'язати підприємства теплокомуненерго здійснювати розрахунки за тепло в будинках без лічильників за середніми показниками будинків з лічильниками.