ua en ru

В Україні вже знаходяться "більш ніж половина" з 90 гаубиць, наданих США, - Кірбі

В Україні вже знаходяться "більш ніж половина" з 90 гаубиць, наданих США, - Кірбі Фото: представник Пентагону Джона Кірбі (Getty Images)

Прес-секретар Пентагону США Джон Кірбі заявив, що в Україні вже знаходяться "більш ніж половина" з 90 гаубиць дальньої дії, які Штати відправляють нашій країні в якості допомоги з озброєнням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Сьогодні, не називаючи загальної кількості, більш ніж половина цих гаубиць знаходиться в Україні", - сказав спікер американського оборонного відомства на брифінгу в Пентагоні.

За словами Кірбі, 50 українських військових пройшли "перший етап" навчання з використання цих гаубиць. Тепер вони збираються повернутися до України та "тренувати своїх товаришів по команді".

Представник Пентагону додав, що не знає, чи почався вже другий етап навчання для наступної групи з 50 військовослужбовців ЗСУ.

Також у Міноборони США опублікували фото, як здійснюється завантаження 155-мм гаубиць M777 для відправки в Україну. Зброю завантажують на військово-транспортний літак C-17 Globemaster III на авіабазі в Каліфорнії.

У США вантажать у літак гаубиці M777 для відправки в Україну (фото:twitter.com/DeptofDefense)