ua en ru

В Україні розпочався процес висунення кандидатів на місцеві вибори

В Україні розпочався процес висунення кандидатів на місцеві вибори Фото: ЦВК (РБК-Україна)

Прийом документів для реєстрації кандидатів триватиме до 4 жовтня

У понеділок, 25 вересня, в Україні почався процес висування кандидатів на місцеві вибори, які відбудуться 29 жовтня цього року. Про це повідомляє ЦВК.

"Надання в територіальні виборчі комісії документів для реєстрації зазначених кандидатів триватиме до 4 жовтня включно. А до 5 жовтня включно ТВК будуть приймати рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації", - повідомили в ЦВК.

Відзначається, що перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів відбудуться в 201 об'єднаної територіальної громади (ОТГ) у всіх без винятку областях України. При цьому до складу цих 201 ОТГ увійшли 933 місцевих рад (міських - 25, селищних - 67, сільських - 841).

"За попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тис. осіб, тобто близько 4% усіх виборців України. Зазначена кількість виборців перевищує кількість виборців шести обласних центрів України разом взятих. Зокрема, Тернополя, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернівців та Чернігова", - підрахували в ЦВК.

Також повідомляється, що на підготовку та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів передбачено 55 млн 138 тис. 900 гривень.

Наголошується, що кількість громад, в яких 2017 року призначені перші місцеві вибори, не є остаточною.

"Так, станом на 13:00 25 вересня 2017 на розгляд Комісії вже знаходяться звернення від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 46 об'єднаних територіальних громадах, до складу яких увійдуть 205 місцевих рад. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня, крім останньої", - додали в ЦВК.

Нагадаємо, ЦВК оголосив про початок виборчого процесу перших місцевих виборів.