ua en ru

ЦВК оголосила про початок виборчого процесу перших місцевих виборів

ЦВК оголосила про початок виборчого процесу перших місцевих виборів Фото: ЦВК (УНІАН)

ЦВК оголосила про початок виборчого процесу виборів у 201 ОТГ

Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила про початок виборчого процесу перших місцевих виборів у 201 ОТГ завтра, 9 вересня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Завтра, 9 вересня, починається виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, які призначені на 29 жовтня 2017 в 201 об'єднаної територіальної громади (ОТГ) у всіх без винятку областях України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до складу цих 201 ОТГ увійшли 933 місцевих рад (міських - 25, селищних - 67, сільських - 841).

Так, 31 серпня ЦВК затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів. Згідно з ним, до 16 вересня включно районні виборчі комісії повинні створити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) і сформувати їхній склад.

Крім того, згідно з календарним планом, 25 вересня починається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в жовтні 2017 року в 203 місцевих громадах всій Україні пройдуть вибори.