ua en ru

В Україні з початку року зафіксовано 64 випадки АЧС

В Україні з початку року зафіксовано 64 випадки АЧС Фото: глава Держпродспоживслужби України Володимир Лапа

У деяких областях ситуація з АЧС поліпшується

В Україні з початку 2017 року зафіксовано 64 випадки африканської чуми свиней (АЧС). Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа, передає кореспондент РБК-Україна.

"64 осередки африканської чуми свиней (зафіксовано станом на зараз, - ред.). Якщо говорити з 2012 року, то в Україні зафіксовано 211 випадків у 23 областях. Найбільша кількість, якщо брати з 2012 року, це Чернігівська область - 27 випадків, Одеська область - 27, Полтавська - 26, Миколаївська - 24, Харківська - 15", - повідомив Лапа.

За його словами, в деяких областях ситуація з АЧС поліпшується.

"В останні місяці ми побачили зменшення по Одеській, Миколаївській, Чернігівській та Сумській областях. На жаль, досить складна ситуація зберігається в Полтавській області. Ми можемо констатувати, що ризик занесення через дику фауну АЧС в Україну буде зберігатися, принаймні, протягом декількох років. Тобто, повністю оздоровити територію України ми не зможемо, але наше завдання - зменшити осередки серед домашніх свиней, знизивши масштаб перенесення збудника від диких", - додав Лапа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Полтавській області зафіксовано спалах АЧС.