ua en ru

У Полтавській області зафіксовано спалах АЧС

У Полтавській області зафіксовано спалах АЧС Фото: спалах АЧС в Полтавській області

Проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

В особистому підсобному господарстві громадянина, що проживає в с. Пустовійтове Глобинського району Полтавської області зареєстрували загибель свині від африканська чума свиней (АЧС). Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"У Полтавській області 03.04.2017 було зареєстровано захворювання і загибель свині. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 04.04.2017 встановлено діагноз - африканська чума свиней", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Глобинської районної державної адміністрації, рішенням якої затверджено план по ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання проводять заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській області в особистому підсобному господарстві в селі Осокорівка зафіксовано спалах АЧС.