ua en ru

В Україні з початку року знешкоджено майже 69 тисяч вибухонебезпечних предметів

В Україні з початку року знешкоджено майже 69 тисяч вибухонебезпечних предметів Фото: сапер (dsns.gov.ua)

Піротехніки ДСНС вилучили і знищили 68 тис. 919 вибухонебезпечних предметів

В Україні з початку року співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій вилучили і знищили майже 69 тис. вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Повідомляється, що лише протягом останніх трьох діб здійснено 94 виїздів, в ході яких виявлено 456 боєприпасів, у тому числі 6 авіаційних бомб.

Так, всього з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили і знищили 68 919 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі 415 авіаційних бомб.

Крім того, часто вибухонебезпечні предмети часів минулих воєн знаходять і громадяни.

зокрема, 9 листопада в селі Андріївка Миколаївського району під час проведення земляних робіт чоловік виявив артилерійський снаряд калібром 76 мм. протягом 9 та 10 листопада співробітниками додатково проведено обстеження території та виявлено ще 63 одиниці авіабомби. Вилучені знахідки піротехніки знищили 10 листопада шляхом контрольованого підриву.

Також 11 листопада група піротехніків у Херсонській області знищила 11 боєприпасів часів минулих воєн, виявлених кількома днями раніше у трьох населених пунктах області.

Також тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, в Луганській області протягом 13 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС було обстежено 0,58 га території області, де виявлено та вилучено 31 одиниця вибухонебезпечних предметів. В цей же день в Донецькій області піротехнічні підрозділи обстежили територію загальною площею 5,58 га, де виявили 84 одиниці ВНП.

Нагадаємо, за данними на початок листопада, ДСНС з початку року знешкодили більше 67 тис. боєприпасів.