ua en ru

В Україні з початку року провели понад 42 тисячі обшуків, - Князєв

В Україні з початку року провели понад 42 тисячі обшуків, - Князєв Фото: Сергій Князєв (avakov.coma)

Відтепер посилена кримінальна відповідальність за незаконне розголошення даних досудового слідства

В Україні з початку року співробітники Національної поліції провели більш ніж 42 тис. обшуків. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає прес-служба МВД.

"З початку року ми провели понад 42 тисячі обшуків. Підкреслюю, відтепер, дії та обставини проведення обшуку, не зафіксовані на відео, не можуть бути внесені в протокол обшуку і використані в якості доказів", - повідомив Князєв.

Він зазначив, що відтепер посилена кримінальна відповідальність за незаконне розголошення даних досудового слідства.

Сергій Князєв: З початку року ми провели більше 4️⃣️2️⃣️ тисяч обшуків. Наголошую, відсьогодні, дії та обставини проведе...

Опубліковано МВС України 7 грудня 2017 р.

Нагадаємо, в середині листопада міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що в Україні кожну годину прокуратура проводить 10-15 обшуків за фактом корупції.

Петренко вважає, що українські правоохоронна і судова системи найбільш репресивні в Європі, оскільки 98% всіх вироків - обвинувальні.

"Кожен день, поки ми тут сидимо в студії, щогодинно проходять 10-15 обшуків. При тому, що у нас 98% вироків - звинувачувальні, при тому, що у нас судді фактично стають філіями правоохоронців", - додав Петренко.