ua en ru

В Україні з початку року на пожежах загинуло близько 1 тис. людей

В Україні з початку року на пожежах загинуло близько 1 тис. людей Фото: трудові будні підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій (прес-служба ДСНС України)

За даними ДСНС, від початку року по всій території країни виникло 48 тисяч 769 пожеж

Від початку року в Україні виникло 48 тисяч 769 пожеж, у результаті яких 991 людина загинула і ще 786 постраждали. Про це сьогодні заявили у прес-службі Держслужби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як зазначається, щодня підрозділи ДСНС ліквідують сотні пожеж по всій території країни, які часто призводять не тільки до значних матеріальних збитків, а й до травмування і загибелі людей.


Так, 29 серпня у Рівненській області в результаті пожежі в житловому будинку міста Сарни загинули двоє дітей - хлопчик і дівчинка 2013 народження.

Наступного дня, 30 серпня 2016, під час ліквідації пожежі в житловому будинку на станції Кублич Теплицького району Вінницької області в одній з кімнат, у ліжку, пожежні виявили чоловіка без ознак життя. Загиблим виявився 77-річний власник домогосподарства.

У середу 31 серпня в місті Дніпро під час пожежі в підвальному приміщенні житлового будинку по вулиці Роторна Самарського району загинула людина 1959 року народження.

"Зазвичай причиною виникнення пожеж, особливо в житловому секторі, є людський фактор, а саме нехтування елементарними правилами пожежної і, передусім, власної безпеки", - наголосили в ДСНС.

Нагадаємо, тільки за останній тиждень літа в Україні на пожежах загинули 19 осіб.