ua en ru

В Україні з початку року на пожежах загинули понад 1,5 тис. осіб

В Україні з початку року на пожежах загинули понад 1,5 тис. осіб Фото: гасіння пожежі (volyn.dsns.gov.ua)

В результаті пожеж в Україні постраждали майже 1,4 тис. осіб

В Україні з початку 2017 року на пожежах загинули 1 517 чоловік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Всього з початку року внаслідок пожеж загинули вже більше 1500 людей, а постраждали - майже 1400", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби ДСНС, тільки протягом 12 грудня 2017 року в країні вогонь забрав життя 11 громадян на 64 пожежах.

Наголошується, що різке збільшення кількості загиблих на пожежах у житловому секторі збіглося з початком опалювального сезону в Україні.

Так, основними причинами виникнення пожеж в приміщеннях є порушення громадянами правил пожежної безпеки при експлуатації електрообігрівачів та печей, а також куріння в приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перевантаження або несправності електромережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Харковом у селищі Солоницівка сталася пожежа на електропідстанції. На станції горіла тягова підстанція № 27 виробничого підрозділу "Харківська дистанція електропостачання" регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Українські залізниці".