ua en ru

В Україні з початку року вилучили та знищили понад 73 тисячі вибухонебезпечних предметів

В Україні з початку року вилучили та знищили понад 73 тисячі вибухонебезпечних предметів Фото: розмінування (facebook.com/Міністерство-інфраструктури-України)

У тому числі знищено 429 авіаційних бомб

З початку року піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилучили та знищили 73 тис. 709 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 429 авіаційних бомб. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Днями на Кіровоградщині фахівці знищили 2 застарілі артилерійські снаряди калібром 86 та 152 мм часів Другої світової війни, що були виявлені на узбіччі траси Кропивницький - Аджамка.

Цього тижня у Миколаївській області група аварійно-рятувального загону спеціального призначення завершила роботи з розмінування території поблизу с. Шевченкове Новобузького району. На території площею 6 тисяч кв.м. було виявлено 56 вибухонебезпечних предметів.

Також тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

У ДСНС зазначають, що лише впродовж минулих трьох діб здійснено 130 виїздів, під час яких виявлено 571 боєприпас, у тому числі 5 авіаційних бомб.

Нагадаємо, станом на 18 листопада, українські рятувальники вилучили понад 3,6 тис. вибухонебезпечних предметів під час розмінування в Калинівці Вінницької області після вибухів на арсеналі.