ua en ru

В Україні від ботулізму з початку року померло 11 людей

В Україні від ботулізму з початку року померло 11 людей Фото: потерпілі від ботузіму (фото: 112 Украина)

Зареєстровано 112 випадків харчових отруєнь, що викликані збудником ботулізму

З початку року в Україні зареєстровано 11 смертей від харчових отруєнь, викликаних збудником ботулізму. Про це повідомляє прес-служба Центру з контролю та моніторингу захворювань.

Дані опубліковано станом на 15 листопада 2017 року. За цей період зареєстровано 112 випадків харчових отруєнь, що викликані збудником ботулізму, від якого потерпіло 132 особи.

"Харчові продукти, що були виготовлені в домашніх умовах, вживали 80 потерпілих; придбаних на підприємствах торгівлі - 35 потерпілих, невідомого походження - 10 потерпілих, придбані в місцях несанкціонованої торгівлі (стихійні ринки тощо) - 7 потерпілих", - зазначено у повідомленні.

При цьому захворюваності на ботулізм, викликаної вживання продуктів, що вироблені на харчових підприємствах, майже не зареєстровано.

За повідомленням Центру моніторингу, кількість випадків та потерплих уже перевищила цифру за весь минулий рік - у 2016 році постраждало 119 людей, з них 12 померли.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні 150 доз протиботулінічного імуноглобуліну і 200 доз імуноглобуліну проти правця.