ua en ru

В Україні з початку епідеміологічного сезону від грипу померли 25 осіб

В Україні з початку епідеміологічного сезону від грипу померли 25 осіб Фото: в Україні з початку епідеміологічного сезону від грипу померли 25 осіб

Найбільше людей загинули від грипу в Одеській області - 15 осіб

В Україні від грипу з початку епідеміологічного сезону, 1 жовтня 2015 року по 10 січня 2016 року, померло 25 людей. Про це в ході брифінгу повідомила директор ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань" Міністерства охорони здоров'я України Любов Некрасова, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 10 січня цього року зареєстровано 25 летальних випадків, які підтверджені офіційно в територіальних обласних установах", - сказала вона.

За її словами, найбільше від грипу загинуло в Одеській області - 15 осіб, Вінницькій - 7 осіб, Харківській - одна особа, Київ - дві. Також серед померлих була одна дитина, 23 особи дорослого віку, одна особа похилого віку.

Разом з тим, вона додала, що вказані нею дані є офіційними і можуть не співпадати з тими, що публікуються у ЗМІ.

Причиною загибелі у МОЗ називають те, що відповідні особи не були щеплені та пізно звернулися за допомогою до лікарів.

"Всі померлі звернулися за допомогою на 5-6 день",- додала Некрасова.

Причиною смерті були віруси групи В (у Вінницькій області) та групи А (у інших областях).

Основною причиною смерті головний позаштатний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська назвала первинну пневмонію, як ускладнення після грипу.

За словами Некрасової, у 2010 році від грипу (Н1N1) померло - 282 особи, 2011 році - 91, 2012 році - 2, 2013 році - 23 особи, 2014 році - 14 осіб.

Причиною смерті, як зауважила Голубовська, у більше 90 відсотків померлих від грипу людей в Україні став грип Н1N1,який в народі називають "свинячим", епідемія якого була зафіксована у 2009 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі від грипу померли 15 осіб.