ua en ru

В Україні можуть заборонити використання кріптовалюти

В Україні можуть заборонити використання кріптовалюти Биткоины (pexels.com)

Держава повинна визначитися зі статусом нової валюти

У разі неспроможності найближчим часом врегулювати статус кріптовалюти в Україні держава має офіційно заборонити її оборот.

Про це заявив керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції Сергій Демедюк, передає Департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Сьогодні виникла необхідність якомога швидше врегулювати на законодавчому рівні питання, пов'язані з використанням криптовалют, а також впровадження необхідного оподаткування операцій з купівлі або продажу кріптовалюти. Крім того, необхідно визначити відповідні правила функціонування українських криптовалютных бірж і пунктів обміну криптовалют", - зазначив Демедюк.

За даними поліції, оскільки звернення криптовалют та їх статус в Україні не визначені, зловмисники активно використовують їх для своїх злочинних дій. Крім того, громадяни все частіше стають жертвами шахраїв під час операцій з криптовалютой, не маючи при цьому повноцінного захисту з боку правоохоронних органів.

Голова кіберполіції також додав, що всі операції з криптовалютой в Україні повинні бути з обов'язковою ідентифікацією власника гаманця криптовалютного. Така необхідність пов'язана з тим, що головною проблемою правоохоронців у світі є саме підтвердження права власності особи на цей гаманець, а отже - і визнання її потерпілою стороною.

"У разі неможливості найближчим часом врегулювати статус кріптовалюти в Україні, держава має офіційно заборонити її звернення. Щоб кожен знав про те, що купуючи або продаючи криптовалюту на території України, він ризикує втратити свої фінансові вкладення безповоротно, не маючи права на захист та відшкодування збитків", - зазначив Демедюк.

Раніше повідомлялося, що в ході форуму Давос-2018 представили звіт, згідно з яким Україна увійшла в список світових лідерів по впровадженню технології блокчейна.