ua en ru

В Україні можуть закрити 155 ТРЦ через порушення норм пожежної безпеки

В Україні можуть закрити 155 ТРЦ через порушення норм пожежної безпеки Фото: Микола Чечоткін (dsns.gov.ua)

ДСНС подала позови в суд про закриття 155 ТРЦ

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) подала в суд 405 позовів про закриття об'єктів через недотримання норм протипожежної безпеки. Про це глава ДСНС Микола Чечоткін повідомив під час засідання Кабінету міністрів України, передає прес-служба ДСНС.

Зазначається, серед об'єктів 155 торгово-розважальних центрів (ТРЦ) і 30 лікарень.

"За порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 405 об'єктів, з них: 155 ТРЦ, 220 дошкільних і шкільних закладів, а також 30 лікарень", - зазначив він.

За його словами, в кожному восьмому ТРЦ зафіксовано неналежне утримання шляхів евакуації, більше 30% ТРЦ не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а більше 45% - не дообладнані системами протипожежного захисту.

Зазначимо, що перевірку в ТРЦ уряд України ініціював після трагедії у ТРЦ "Зимова вишня" в російському місті Кемерово. В результаті пожежі в Кемерово загинули 63 людини.

Нагадаємо, Чечоткін також розповів, що станом на сьогодні ДСНС перевірила понад 40% торгових центрів, лікарень, шкіл та інших об'єктів, які підлягають перевіркам в рамках кампанії після трагедії в російському Кемерово.