ua en ru

В Україні можуть повернути кримінальну відповідальності за незаконний перетин кордону

В Україні можуть повернути кримінальну відповідальності за незаконний перетин кордону Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Відповідна ініціатива наразі обговорюється у Раді

В Україні можуть повернути кримінальну відповідальності за незаконний перетин кордону. Про це повідомив президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з працівниками Держприкордонслужби на українсько-молдовському кордоні.

"В парламенті зараз обговорюється ініціатива із запровадження і повернення кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону, який так необачно був скасований декілька років тому. Впевнений, що знайдеться в парламенті необхідна єдність, щоб цей закон був проведений якомога швидше", - заявив Порошенко.

Глава держави також додав, що міцний кордон є ключовим елементом незалежності і важливим елементом удосконаленої системи національної безпеки України.

Зустріч з прикордонниками ВПС «Кодима» (українсько-молдовський кордон)

Міцний кордон є ключовим елементом нашої незалежності і важливим елементом удосконаленої системи національної безпеки держави. Сьогодні зустрівся з прикордонниками ВПС «Кодима» (українсько-молдовський кордон) та вручим їм високі державні нагороди.

Опубліковано Петром Порошенком 27 квітня 2018 р.

Нагадаємо, вчора Порошенко підписав закон щодо посилення контролю за державним кордоном України. Як повідомляв Порошенко, реалізація вказаного закону дозволить ефективно протидіяти адмінправопорушенням на кордоні, контрольованих прикордонних районах, а також у пунктах в’їзду-виїзду з або до тимчасово окупованої території.