ua en ru

В Україні після Майдану вогнепальною зброєю нагородили понад 2 тис. осіб

В Україні після Майдану вогнепальною зброєю нагородили понад 2 тис. осіб Фото: в Україні за три роки зброєю нагородили понад 2 тис. осіб

За три неповних роки відомства видали до 2,5 тис. одиниць зброї

В Україні за неповні три роки після Майдану вогнепальною зброєю нагородили 2367 осіб, передає DW з посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Адміністрації президента України.

Повідомляється, що згідно з інформацією, яку надали відомства, з 2014 року в Україні вогнепальною зброєю нагородили 2367 осіб. При цьому відомства не називають, скільки одиниць і кому дарували зброю чиновники та президент.

У той же час в СБУ зазначили, що з 2014 року видано 724 одиниці вогнепальної зброї співробітникам спецслужби і 290 одиниць - іншим особам. Міноборони, у свою чергу, відмовилося називати кількість нагороджених з посиланням на закон про доступ до публічної інформації.

"Інформація, яка міститься в документах, зокрема наказах міністра оборони України з питань нагородження, віднесена до інформації з обмеженим доступом. Таким документам присвоюється гриф "для службового користування", - заявили в Міноборони.

Також повідомляється, що президент Петро Порошенко протягом каденції нагородив зброєю 15 осіб. Причому для нагородження використовувався пістолет марки "Форт" українського виробництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков дарує автоматичну зброю під виглядом пістолетів.