ua en ru

В Україні з 1 травня піднімаються тарифи на воду для населення

В Україні з 1 травня піднімаються тарифи на воду для населення НКРЕКП підвищує тарифи на воду

У НКРЭКУ таке рішення пояснюють зростанням вартості електроенергії і курсу долара

Як повідомляє "РБК-Україна", Як повідомляє "РБК-Україна", В Україні сьогодні, 1 травня 2015 р., підвищуються тарифи на воду для населення. Відповідне рішення було прийнято 26 травня 2015 р. на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначається у презентації, рішення про підвищення тарифів на воду для населення викликане зростанням вартості електроенергії та курсу долара, що привело до зростання валютних кредитів для водоканалів.

Згідно з рішенням НКРЕКП, тарифи розділені на 4 групи. У кожній області встановлюються тарифи однієї з 4-х груп:

- від 4 до 6 грн за куб. м

- від 6 до 8 грн за куб. м

- від 8 до 9 грн за куб. м

- від 10 грн за куб. м.

Так, максимальні тарифи на воду будуть встановлені у Київській, Закарпатській та Кіровоградській обл. - від 10 грн за куб. м, у м. Києві - від 6 до 8 грн за куб. м. Найменші тарифи будуть у Вінницькій і Донецькій обл. - від 4 до 6 грн за куб. м.

В Україні з 1 травня піднімаються тарифи на воду для населення

Разом з тим тарифи піднімаються окремо по кожному водоканалу.

Так, до першої групи належать водоканали, у яких підвищення тарифів відбувається на рівні 5,63% -20,59% через зростання вартості електроенергії та валютних кредитів. Серед таких водоканалів: КП "Міський водоканал" м. Нова Каховка, КП "Харківводоканал", КП "Черкасиводоканал" Черкаської МР, КП "Бориспільводоканал", КП "Кременчукводоканал" Кременчуцької МР, КП "Дрогобичводоканал", КП "Чернігівводоканал" Чернігівської МР, КП "Івано-Франківськводоекотехпром", Львівське МКП "Львівводоканал".

У другій групі водоканалів підвищення тарифів на воду компенсує лише зростання вартості електроенергії, де зростання тарифів відбудеться в рамках 2,77% -15,94%. Серед таких водоканалів : КП "ВУВКГ" м. Шостка; ОКВП "Дніпро-Кіровоград"; КВУ "Каховський водоканал"; КП "Тернопільводоканал"; КП "Прилукитепловодопостачання" Прилуцької МР; КП Броварської МР"Броваритепловодоенергія"; КП ВКГ "Водоканал" м. Старокостянтинів; КП Фастівської МР "Фастівводоканал"; КП "ВУВКГа міста Ужгорода"; КП ВУВКГ м. Конотоп; КП "Чернівціводоканал"; КП "Житомирводоканал" Житомирської МР; КП "Уманьводоканал" Уманської МР; Кузнецовське МКП; КВП Дніпродзержинської МР "Міськводоканал"; ДПП "Кривбаспромводопостачання"; КП "Кривбасводоканал"; КВП "Краматорський водоканал"; ПрАТ''Енергоресурси'' м. Нікополь; МКП "Хмельницькводоканал"; ТОВ "Інфокс"; ДМПВКГ "Дніпро-Західний Донбас"; КП "Червоноградводоканал"; КП "Павлоградводоканал"; КП "Нікопольське ВУВКГ" Нікопольської МР; КП "Ірпіньводоканал"; Синельниківське МКП "Водоканал".

До третьої групи увійшли водоканали, яким дозволити підняти тарифи на воду згідно постанови №869 на 14,88% - 101,59%. Серед них: Глухівське ВУВКГ, МКП "Бердичівводоканал", Обухівське ВКП, КП "Боярка-Водоканал".

В Україні з 1 травня піднімаються тарифи на воду для населення

В Україні з 1 травня піднімаються тарифи на воду для населення

Нагадаємо, 26 лютого 2015 р. НКРЕКУ прийняла рішення про підвищення тарифів на електроенергію.