ua en ru

В Україні з березня подорожчає електроенергія для населення

В Україні з березня подорожчає електроенергія для населення Фото: глава НКРЕКП Дмитро Вовк

Тариф складе від 90 коп. до 1,68 гривень за кВт-год в залежності від обсягу споживання

З 1 березня тариф на електроенергію для побутових абонентів (населення) у черговий раз підвищиться і складе від 90 коп. до 1,68 гривень за кВт-год в залежності від обсягу споживання.

Це буде п'яте і останнє підвищення тарифу на електроенергію, яке Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила в кінці лютого 2015 року. НКРЕКП затвердила всі п'ять підвищень одним документом. Вони вводяться автоматично.

Так, з 1 березня тариф для першого блоку споживачів (до 100 кВт-год на місяць) зросте з 71,4 коп. до 90 коп. за кВт-год. Для другого блоку (від 100 до 600 кВт-год на місяць) тариф зросте з 1,29 грн до 1,68 грн за кВт-год і для третього блоку (понад 600 кВт-год на місяць) з 1,63 грн до 1 , 68 грн за кВт-год (всі з урахуванням ПДВ).

Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії тариф складе 90 коп. за кВт-год.

Нагадаємо, в "Укренерго" запевнили, що наявні запаси антрацитні вугілля дозволяють енергосистемі стабільно працювати до 20 березня, уникаючи аварійних відключень.