ua en ru

В Україні кількість ізоляторів тимчасового тримання скоротилася в 2,5 рази

В Україні кількість ізоляторів тимчасового тримання скоротилася в 2,5 рази Фото: Хатія Деканоїдзе

Кількість ізоляторів тимчасового тримання скоротилася із 380 до 144

Кількість ізоляторів тимчасового тримання (ІТТ) в Україні скоротилася із 380 до 144. Про це заявила під час засідання спільної колегії Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення для того, щоб істотно скоротити кількість ІТТ (ізолятори тимчасового тримання, - ред.). І хочу сказати, що ми... було десь 380, щоб ви мали уявлення про числа, і зараз близько 144. Ми скоротили штатну чисельність - 3,5 тис. співробітників працювало, зараз будуть працювати 2,2 тис. співробітників", - повідомила вона.

У той же час міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що кожен із затриманих буде виходить з під влади начальника райвідділу.

"Ми переходь до нової системи, коли будь-який із затриманих, коли ви зрадили в ІТТ, він виходить з оперативної влади начальника райвідділу або оперативного органу", - повідомив він.

Також прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що побудований ще царською Росією Лук'янівський слідчий ізолятор повинен бути закритий.

"Там умови, при яких неможливо не те що жити - виживати неможливо. Це система знущання над громадянином, по відношенню до якого ще немає судового вироку і який ще знаходиться під слідством. Бувало, що таке слідство тривало роками, і невинна людина знаходився в цих нелюдських умовах".

Нагадаємо, раніше Хатія Деканоїдзе заявила, що на базі департаменту патрульної служби Національної поліції України планується створити спеціальний підрозділ швидкого реагування.