ua en ru

В Україні виключили російську мову з переліку предметів для проходження ЗНО

В Україні виключили російську мову з переліку предметів для проходження ЗНО Фото: Вадим Карандій (mon.gov.ua)

Абітурієнти зможуть здавати ЗНО з 11 предметів загальноосвітнього циклу

В Україні з 2018 року російська мова виключена зі списку предметів для проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Про це на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російську мову...виключено у зв'язку з тим, що обсяг замовлення на відповідний тест був невисокий. Російська мова стоїть в одному ряду серед інших мов, які є в Україні у корінного населення, зокрема, польська, угорська, румунська, по яким у нас тестування не відбувається. Тут просто приведено у відповідність з іншими мовами", - зазначив Карандій.

Він також додав, що в 2018 році абітурієнти зможуть здавати іспит з 11 предметів загальноосвітнього циклу. Основна сесія ЗНО, за його словами, має розпочатися 22 травня тестуванням з математики і триватиме до 13 червня, коли відбудеться ЗНО по хімії. Додаткова сесія призначена на 2-11 липня.

Нагадаємо, раніше Венеціанська комісія заявила про загрозу дискримінації російської мови в українському законі про освіту.