ua en ru

В Україні йде процес політизації виборчого процесу, - екс-нардеп Кальцев

Нардеп VII скликання із Запоріжжя Сергій Кальцев вважає, що не потрібно зараз вести дискусію про боротьбу за портфелі та інтриги вищих чиновників. Про це він сьогодні заявив у Києві на прес-конференції, яка дала старт створенню нової регіональної всеукраїнської політсили.

За словами Кальцева, в країні відбувається політизація виборчого процесу.

"Нам потрібно дати реальні відповіді: як розвивати регіон, якими будуть тарифи на послуги ЖКГ, за рахунок чого будуть ремонтуватися дороги. Нам важливо, щоб наші міста мирно і спокійно розвивалися. Сьогодні йде процес децентралізації і конституційної реформи і важливо, щоб в першу чергу були враховані інтереси місцевих громад. У Запоріжжі гостро стоять питання екології, інфраструктури, медичного обслуговування і ремонту шкіл. І саме покрокове вирішення цих проблем має бути в основі програм політиків, які турбуються про свій край ", - зазначив Кальцев.

Нагадаємо, сьогодні в Києві презентували створення нової регіональної ініціативи всеукраїнського масштабу. На даний момент навколо неї об'єдналися мери і відомі регіональні діячі, зокрема, екс-перший віце-мер Києва і в минулому мер Кам'янця-Подільського Олександр Мазурчак, нардеп з Харкова Олександр Фельдман, нардепVII скликання із Запоріжжя Сергій Кальцев, мер Миколаєва Юрій Гранатуров і мер Маріуполя Юрій Хотлубей.

Творці нового проекту кажуть, що політики у Києві забули про регіонах і згадують про них лише під час виборів, яскравим прикладом чого є ситуація в Чернігові, а тому закликають усіх мерів та інших регіональних лідерів об'єднатися у велику політичну силу, щоб реально працювати над децентралізацією. Тому вони пропонують обговорити створення нової політсили на Форумі регіональних лідерів.