ua en ru

Україні вистачить запасів у ПСГ для опалювального сезону 2016-2017, - Коболєв

Україні вистачить запасів у ПСГ для опалювального сезону 2016-2017, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв вважає, що Україні вистачить газу на весь опалювальний сезон

Голова "Нафтогазу" розповів про рекордно високі обсяги поставок газу з Європи

В Україні достатньо запасів у підземних сховищах газу (ПСГ) для проходження опалювального сезону 2016-2017. Про це повідомив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі 3s.tv.

"Давайте уявимо, що буде ще холодніше і протягом всієї зими ми будемо відбирати газ приблизно 50 млн куб. м на добу... У нас у всій зимі 90 днів, мінус п'ять - вісімдесят п'ять. Додаємо ще березень - 31 день і отримуємо 116 днів, які залишилися до кінця осінньо-зимового періоду. Ми 116 днів множимо на 50 млн куб. м газу і отримуємо 5,8 млрд куб. м. Зараз у підземках приблизно 13,7 млрд куб. м. Якщо відняти цю цифру, отримаємо, що в підземці залишиться трохи менше 8 млрд куб. м газу", - підрахував Коболєв.

На думку голови "Нафтогазу", зазначених запасів вистачить, навіть якщо трапиться щось непередбачене, наприклад, буде увімкнено газомазутні блоки, і "Нафтогаз" поставлятиме газ для цієї категорії споживачів.

"Газу достатньо. Контракт з "Газпромом" в цьому сенсі для нас було б непогано мати, але не критично", - зазначив він.

Також Коболєв відзначив рекордно високі обсяги поставок газу з Європи.

"Незважаючи на обсяг поставок газу з європейського напрямку, а він зараз рекордно високий - це більш як 54 млн куб. м на добу, відбір з підземних сховищ газу становив 44,5 млн куб. м", - сказав він.

Нагадаємо, національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір обговорити можливість постачання російського газу на тристоронній зустрічі 9 грудня у Брюсселі.