ua en ru

Україна може повернутися до закупівель російського газу, - Коболєв

Україна може повернутися до закупівель російського газу, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв розповів, що "Нафтогаз" буде обговорювати на тристоронній зустрічі у Брюсселі

Підписання додаткової угоди з "Газпромом" залежатиме від запропонованої ним ціни

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір обговорити можливість постачання російського газу на тристоронній зустрічі 9 грудня в Брюсселі. Про це сьогодні в ефірі каналу 3s.tv повідомив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Переговори будуть саме про це, переговори будуть про зимовий пакет (постачання газу в 2017 році)... Нам завжди цікаво мати широке коло постачальників, і якщо "Газпром" дізнається, що ми від нього хочемо на цих переговорах, і погодиться прийняти ці умови, то є ймовірність, що ми підпишемо додаткову угоду... і будемо розглядати варіанти купівлі газу", - сказав він.

Коболєв також додав, що йому відомо, що підписання додаткової угоди з "Газпромом" про постачання газу "засмутить трейдерів з європейського напрямку".

Зі слів голови "Нафтогазу", можливість підписання додаткової угоди з російським монополістом залежатиме від запропонованої ним ціни на енергоносій, а також угоди з іншими умовами, які відрегулюють поставки російського газу.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" підтвердив готовність до тристоронніх газових переговорів з участю Єврокомісії і російського "Газпрому", які пройдуть 9 грудня у Брюсселі.