ua en ru

В Україні готуються акції проти медреформи, - Супрун

В Україні готуються акції проти медреформи, - Супрун Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

Медпрацівників агітують проти медичної реформи

В медичних закладах України збирають підписи медпрацівників проти запровадження медичної реформи. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

"За останній тиждень ми отримали багато повідомлень від лікарів та медсестер з регіонів та Києва з інформацією про акції, які готуються на наступний тиждень проти медичної реформи", - написала вона.

Супрун зазначила, що збір підписів мотивують акцією заради погашення заборгованості заробітних плат, яка системно виникає вже далеко не перший рік поспіль.

"Щоосені урядом здійснюється дофінансування цієї статті витрат. За дивним збігом обставин, щороку у цей же період відбуваються різноманітні акції з вимогою того ж дофінансування", - підкреслила в. о. міністра.

Супрун зазначила, що уряд спроможний мінімізувати заборгованість по заробітних платах медиків і що у четвер, 14 вересня вона підписала відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів України.

За останній тиждень ми отримали багато повідомлень від лікарів та медсестер з регіонів та Києва з інформацією про акції,...

Опубліковано Уляна Супрун 14 вересня 2017 р.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає справедливим спрямувати на медичну реформу частину коштів, якими заволоділа попередня влада.