ua en ru

В Україні готується законопроект щодо захисту правовласників в Інтернеті, - експерт

Державна служба інтелектуальної власності України готує законопроект щодо захисту правовласників в Інтернеті, заснований на концепції, запропонованій StarLightMedia(SLM). Про це йдеться у статті РБК-Україна "Боротьба з інтернет-піратством в Україні стала більш ефективною".

Раніше, в 2013 р. чотири найбільших українських медіа-холдинги (InterMediaGroup, 1+1 Media, "Медіа Група Україна", StarLightMedia) заявили про створення ініціативи "Чисте небо", яка була покликана зменшити кількість сайтів з піратським контентом.

За інформацією директора зі стратегічного розвитку SLM Федора Гречанінова, за 2014 р. в рамках цієї ініціативи було знайдено понад 220 тис. посилань з нелегальним контентом холдингу, 83% з яких були видалені.

"У минулому році ми боролися не стільки з самими піратами, як суб'єктами, скільки з піратством як явищем - за підсумками переговорів 35 сайтів перестали красти наш контент, а 30 - стали нашими партнерами і стали розміщувати контент на легальних умовах", - пояснив Гречанінов.

За його словами, найближчим часом "Чисте небо" планує розширитися за рахунок залучення нових правовласників.