ua en ru

В Україні за рік швидкісними поїздами скористалися майже 4 млн пасажирів, - Балчун

В Україні за рік швидкісними поїздами скористалися майже 4 млн пасажирів, - Балчун Фото: глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун

У 2016 році послугами Інтерсіті+ і Інтерсіті скористалися на 702 тис. пасажирів більше

В Україні в 2016 році швидкісними поїздами скористалися майже 4 млн пасажирів. Про це повідомив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун, передає прес-служба компанії.

За словами Балчуна, в 2016 році послугами поїздів Інтерсіті+ і Інтерсіті скористалися понад 3,8 млн. пасажирів, що на 702 тис. перевищує показник 2015 року, а заповнюваність поїздів збільшилася на 16% до 84%.

Він також зазначив, що в цьому році мережа швидкісного руху в Україні буде розвиватися. Зокрема, збільшать кількість потягів на існуючих напрямках і введуть нові маршрути. Планується призначити 4-у пару поїздів у сполученні Київ-Львів і 5-у пару на напрямку Київ-Харків. Також розглядається можливість розширити мережу курсування швидкісних поїздів за рахунок введення нових напрямків: Одеса-Дніпро, Одеса-Львів і подовження маршруту поїзда Київ-Запоріжжя до Мелітополя. Крім того, розглядається можливість розширити мережу в європейському напрямку.

Також повідомляється, що в минулому році швидкісні потяги здійснили понад 4 тис. рейсів. Найпопулярнішим є харківський напрямок, на якому перевезли 1,154 млн пасажирів.

Нагадаємо, Балчун прогнозує прибуток "Укрзалізниці" в 2017 до 6 млрд гривень.