ua en ru

В Україні щорічно затримують десятки тисяч браконьєрів, - Семерак

В Україні щорічно затримують десятки тисяч браконьєрів, - Семерак Фото: Остап Семерак (menr.gov.ua)

Голова Мінекології заявив, що в подальшому буде посилюватися боротьба з браконьєрами

В Україні щорічно в середньому затримують десятки тисяч браконьєрів. Про це заявив голова Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба Мінекології.

"Браконьєрів не тільки стало більше, але і зросла їх технічна озброєність від застосування приладів нічного бачення, супутникового зв'язку, електровудок, карабінів - до автоматів, всюдиходів і навіть БТР. При цьому в Інтернеті чимало сайтів містять інструкції, як самостійно можна швидко змайструвати браконьєрську сучасну зброю", - сказав голова Мінекології.

На думку міністра, браконьєрство в Україні давно набуло небувалого розмаху.

"Браконьєрство в Україні давно набуло небувалого розмаху. Ми вважаємо, що браконьєр повинен платити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, які необхідно вкласти для відтворення знищених браконьєром тварин. Ми розуміємо, що затятих браконьєрів не лякають навіть такі розміри штрафів і будемо надалі посилювати боротьбу з браконьєрами", - підкреслив він.

Нагадаємо, в Україні набули чинності збільшені суми відшкодування збитків за браконьєрство. Так, 25 липня, в Офіційному віснику України опубліковано спільний наказ Мінагрополітики та Мінприроди "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)".