ua en ru

В Україні щорічно реєструють до 6 випадків захворювання на дифтерію

В Україні щорічно реєструють до 6 випадків захворювання на дифтерію Фото: в Україні немає підстав говорити про зростання захворюваності на дифтерію (blogs.unicef.org)

За минулий рік в країні не було жодного випадку захворювання на дифтерію

В Україні щорічно реєструють від 4 до 6 випадків захворювання на дифтерію. Про це на брифінгу розповів експерт Міністерства охорони здоров'я України за напрямом "Інфекційні хвороби, дитячі інфекційні хвороби" Федір Лапій, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рік ми реєструємо близько 4-6 випадків дифтерії у нас. Збудник дифтерії більш стійкий, якщо є вологе середовище. Щодо дифтерії ми не можемо говорити про підйом захворюваності", - зазначив Лапій.

Він також підкреслив, що до 2017 року в Україні не реєструвалися випадки дифтерії. У 2016 році таких випадків було 4.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина заявила, що в Україні немає проблем з вакцинами проти дифтерії.

"Проблем з вакцинами проти дифтерії немає. На даний момент в наявності є три комбіновані вакцини, які дозволяють імунізувати населення від дифтерії, - 9,7 мільйона доз. Цієї кількості цілком достатньо для проведення імунізації проти дифтерії", - зазначила вона.