ua en ru

В Україні за 2 місяці почне працювати автоматизована система закупівель для облавтодорів

В Україні за 2 місяці почне працювати автоматизована система закупівель для облавтодорів Фото: автодороги України

Запровадження цієї системи дозволить зекономити до 20% коштів

В Україні за 2 місяці почне працювати автоматизована система закупівель для облавтодорів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України".

Як зазначається, запровадження цієї системи дозволить пришвидшити увесь процес закупівлі, зробити його більш прозорим та дозволить зекономити до 20% коштів.

"Головна мета впровадження цієї системи - це швидкість, якість та прозорість. Вона має допомогти покращити контроль за діяльністю усіх наших підприємств: ми зможемо слідкувати в режимі онлайн не лише за процедурами закупівель, а й за наявністю матеріалів на складах та їх використанням. Ще у 2016 році - подібне для облавтодорів було фантастикою управління, за 2 місяці - це стане реальністю", - заявив керівник компанії Артем Гриненко.

Повідомляться, що суттєвою перевагою такої системи є єдина платформа для всіх облавтодорів та всіх можливих підрядників.

"Система має свою платформу на Prozzoro, тому усі тендери проводитимуться там...Нині система на стадії активної розробки...Вже у квітні через систему облавтодори та філії компанії здійснюватимуть придбання основних матеріалів: бітум, паливо, мінеральні порошки для асфальтобетонних сумішей та фарбу. Через 8 місяців система має запрацювати на повну і будь-які товари закуповуватимуться лише через неї", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України в 1,5 рази збільшить суму коштів на закупівлю снігоприбиральної техніки.