ua en ru

Кабмін в 1,5 рази збільшить суму коштів на закупівлю снігоприбиральної техніки

Кабмін в 1,5 рази збільшить суму коштів на закупівлю снігоприбиральної техніки Фото: Володимир Гройсман

Фінансування буде збільшене на 500 млн гривень

Кабінет міністрів України у півтора рази збільшить суму коштів на закупівлю снігоприбиральної техніки. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Так, у четвер прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів нараду з питань розвитку дорожньої інфраструктури, а також вдосконалення системи утримання автомобільних доріг в Україні в зимовий період.

"Що мене турбує: у нас зараз відсутня якісна система прибирання доріг. Тому будь-який снігопад - ДСНС починає допомагати вирішувати проблеми, хоча по суті Укравтодор має просто системно утримувати дороги і тоді ситуація буде абсолютно контрольована. Треба змінювати технології, треба придбати нову техніку, треба підвищувати відповідальність, а вже ДСНС використовувати як допоміжні служби", - підкреслив голова Кабміну.

Він також зауважив, що рятувальники мають допомагати лише у найскладніших погодних ситуаціях. Прем'єр-міністр переконаний, що потрібно побудувати системну роботу щодо належного утримання доріг.

"У нас недостатньо в країні техніки для якісного утримання доріг в зимовий період… Давайте збільшимо суму грошей на придбання техніки для зимового прибирання. Починаємо від 250 (млн гривень, – ред.) - це ті кошти, які вже є і ми можемо розпочинати вже роботу і домовляємося, що ми маємо наростити ще на 500 млн. Тобто до 750 млн загальну суму по року на придбання нової техніки. Єдине, що нам потрібно подивитися, щоб ця техніка максимально вироблялася в Україні - це робота для людей, місцева економіка і так далі", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив проект постанови про виділення 714 мільйонів гривень на утримання і розвиток доріг в січні 2017 року.