ua en ru

В Україні буде створено Національне агентство зайнятості, - Розенко

В Україні буде створено Національне агентство зайнятості, - Розенко Фото: Павло Розенко

Агентство має запрацювати до кінця року

В Україні на базі існуючої Державної служби зайнятості буде створено Національне агентство зайнятості. Про це під час Міжнародної науково-практичної конференції "Ринок праці України: європейський вимір" заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба відомства.

За словами міністра, Агентство буде виконувати функції виконавчої дирекції Фонду соціального страхування на випадок безробіття. "Не бюрократи, чиновники не в костюмах, а мобільна, активна і потужна сервісна служба з однією вимогою - надання якісних послуг для населення", - заявив він.

Розенко розповів, що акцент у практичній роботі Агентства буде робиться на активного посередництва і регулювання ринку праці за допомогою новітніх інформаційних технологій. Також буде сформована єдина електронна база вакансій.

Агентство буде розширювати можливості працевлаштування громадян, буде застосовувати нові механізми підтримки молоді у віці до 24 років, буде сприяти збереженню зайнятості людей старше 45 років.

У функції Національного агентства зайнятості буде також віднесений моніторинг випадків дискримінаційних обмежень, що містяться в опублікованих вакансії, з поданням цієї інформації до Державної служби з праці для відповідного реагування.

"Національне агентство зайнятості має запрацювати до кінця року. Сподіваємося на підтримку з боку Верховної Ради змін до законодавства, яке регулює ринок праці в Україні", - додав Розенко.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України перевірить виконання місцевою владою завдань уряду та Президента України Петра Порошенка.