ua en ru

В Україні у серпні зафіксували 5 випадків побиття журналістів, - НСЖУ

В Україні у серпні зафіксували 5 випадків побиття журналістів, - НСЖУ Фото: журналісти (flickr.com unisgeneva)

Спілка журналістів розповіла про насильство щодо працівників ЗМІ

В Україні у серпні сталося 5 випадків побиття працівників засобів масової інформації. Про це йдеться в повідомленні Національної спілки журналістів України.

Зокрема, 4 серпня у Рівному дівчина на в'їзді на територію природного заповідника намагалася відібрати камеру і вдарила журналістку Катерину Романик, яка рік тому проводила розслідування та приїхала поцікавитися його результатами.

У Житомирі в одному з кафе напали журналіста Сергія Фореста. За його словами, на нього напав колишній охоронець народного депутата з ініціативи депутата облради Олени Галагузи. А в Миколаєві на центральному ринку продавці м'ясного відділу накинулися журналістів Юрія Ягольника та Олександру Чернову в ході перевірки якості продуктів.

В Одеській області троє невідомих побили редактора сайту "Наддністрянська правда" Романа Варшанідзе. Журналіст пов'язує напад з професійною діяльністю, зокрема, з матеріалами про осіб, пов'язаних народним депутатом. А у Вінниці на акції протесту в одному з мікрорайонів на Богдана Новака накинулися три людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зріс рівень агресії щодо журналістів. Про це заявили 56,6% журналістів, які взяли участь в онлайн-опитуванні, проведеному в липні-серпні.