ua en ru

В Україні активізувалася "лісова мафія"

В Україні активізувалася "лісова мафія" Фото: в Україні збільшилася кількість випадків незаконної вирубки лісу

Почастішали випадки, коли під час патрулювання на працівників лісової охорони скоюються напади

В Україні активізувалася "лісова мафія", яка займається незаконною вирубкою дерев. Про це повідомила в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич, повідомляє прес-служба відомства.

"Останнім часом у лісах безчинствують злочинні угрупування з відповідним оснащенням, таким як прилади нічного бачення, радіостанції, вантажні автомобілі з гідроманіпуляторами тощо. Ці групи діють зухвало, переважно в нічний період, заготовляючи виключно крупномірні дерева", - повідомила вона.


Як повідомила Юшкевич, для боротьби з "лісовою мафією" державна лісова охорона спільно з представниками поліції, природоохоронних органів, громадських організацій активізує проведення рейдів у лісах щодо виявлення місць здійснення незаконних рубок.

"Почастішали випадки, коли під час патрулювання на працівників лісової охорони скоюються напади "чорних лісорубів". Тому ці заходи потрібно проводити спільно з правоохоронними органами. Обласні управління лісового господарства на місцях забезпечують таку роботу", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цьогорічні погодні умови можуть викликати великі пожежі у лісах та страшні екологічні наслідки.