ua en ru

В Україні на 20% збільшили страхові виплати потерпілим на виробництві

В Україні на 20% збільшили страхові виплати потерпілим на виробництві Фото: гривні (РБК-Україна)

Кабінет Міністрів збільшив виплати для 207 тисяч осіб

З першого березня здійснюється перерахунок страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей. Про це йдеться у розпорядженні, опублікованому на сайті Міністерства соціальної політики України.

Дане рішення прийнято на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1053 "Про перерахунок розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей". У результаті коефіцієнт перерахунку щомісячних виплат встановлено на рівні 1,2, а сума виплат буде збільшено на 20 % для всіх потерпілих або їхніх сімей, це 207 тисяч чоловік.

Згідно з розпорядженням, для здійснення перерахунків страхових виплат у бюджеті Фонду на 2018 рік передбачено 2,1 млрд гривень.

Отримати збільшені страхові виплати постраждалі зможуть вже на початку квітня.

У разі, якщо скоригований розмір середньої заробітної плати потерпілого є меншим мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2017 року, розрахунок суми виплат буде здійснено, виходячи із суми 3,2 тис. гривень з урахуванням відсотка втрати працездатності.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 1 березня 2018 року Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій за поточний місяць. За перший день фінансування на виплату пенсій спрямовано 562,2 млн гривень, що становить 2% місячної потреби. Виплата пенсій через поштові відділення та установи банків здійснюватиметься з 4 по 25 березня.