ua en ru

У Мінап розповіли, скільки українських підприємств можуть поставляти продукцію на світові ринки

У Мінап розповіли, скільки українських підприємств можуть поставляти продукцію на світові ринки Фото: продавець сільськогосподарської продукції (УНІАН)

В результаті співпраці держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних постачань української продукції

В Україні станом на липень 1693 підприємств мають право постачати свою продукцію на світові ринки. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"В результаті активної співпраці держави і бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок української продукції, а також збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту на світові ринки. Зараз загальна кількість українських підприємств, які мають право постачати свою продукцію на світові ринки, складає 1693", - йдеться в повідомленні.

За даними Мінагрополітики, 283 підприємства мають право експортувати свою продукцію в країни Європейського Союзу.

Наголошується, що кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, збільшилася з 667 в 2016 році до 734 станом на липень 2017 року, з яких виробники м'яса і м'ясопродуктів - 280, молока - 198, риби - 96, меду - 66 і яєць -64.

Також в перелік підприємств, що мають право експорту харчових продуктів тваринного походження, увійшли виробники майонезу і соусів, желатину і молюсків.

Крім того, до реєстру затверджених експортних потужностей внесені 959 суб'єктів господарювання, які займаються виробництвом неїстівних продуктів.

Серед них - підприємства, що виробляють премікси та корми, пух і перо, шерсть і шкірсировину, козеин, ветеринарні препарати, органічні добрива, племінні ресурси тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні станом на липень зібрано 3,7 млн тонн зерна на 1,2 млн га у 18 областях України.