ua en ru

В Україні 15% держорганів подали заявку на заміну російського ПО

В Україні 15% держорганів подали заявку на заміну російського ПО Фото: держоргани України відмовляються від російських антивірусів

Держоргани подають заявки на заміну російських антивірусів "Dr. Web" і "Лабораторія Касперського"

В Україні лише 15% державних органів подали заявки на заміну російського антивірусного програмного забезпечення "Доктор Веб" і "Лабораторія Касперського". Про це РБК-Україна повідомив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Євдоченко.

"На запит Адміністрації Держспецзв'язку надходять дані від державних органів про кількість комплектів антивірусного програмного забезпечення, яке вимагає заміни (інформацію щодо заміни антивірусних програмних засобів надали близько 15 % державних органів)", - повідомив Євдоченко.

За його словами, станом на 15 жовтня в Центрі антивірусного захисту інформації Держспецзв'язку зареєстровані 175 користувачів, які використовували антивірусне програмне забезпечення російських виробників, зокрема, Секретаріат Кабміну, Міноборони, МВС та МОН.

Нагадаємо, згідно з Указом Президента від 16 вересня № 549/2015 введені спеціальні санкції щодо використання програмних продуктів російських компаній ТОВ "Доктор Веб" і ЗАТ "Лабораторія Касперського".