ua en ru

В Україні з 1 жовтня розпочався осінній призов до армії

В Україні з 1 жовтня розпочався осінній призов до армії Ілюстративне фото (РБК-Україна)

В ході осінньої призовної кампанії на військову службу планують залучити майже 18 тис. осіб

В Україні сьогодні, 1 жовтня, розпочався призов до армії, який триватиме до 30 грудня. Про це свідчить указ президента №274/2018, опублікований на сайті голови держави.

Як раніше писало РБК-Україна, згідно з рішенням уряду, в ході осінньої призовної кампанії на військову службу планують залучити майже 18 тис. осіб. Зокрема, до Збройних сил України надійдуть 9010 призовників, до Державної спецслужби транспорту - 900, до Національної гвардії - 6500, до Державної прикордонної служби - 1550.

Також повідомляється, що на проведення осіннього призову виділять 65 млн гривень.

Нагадаємо, в рамках весняного призову на строкову службу залучили понад 14 тис. осіб. З них 9 тис. строковиків призвали на службу до Збройних сил.

Зазначимо, на початку вересня президент Петро Порошенко підписав указ, яким осінній призов продовжили до грудня. До цього планувалося, що кампанія триватиме до листопада. Пізніше в Генеральному штабі пояснили, що термін призову на військову службу продовжено через збільшення кількості призовників.

Також повідомлялося, що Кабмін пропонує парламенту звільнити від призову на час мобілізації українців, які працюють у міжнародних організаціях, в яких представлена Україна.